JURNAL 86… Büyüme Meselesi : Nicelik mi, Nitelik mi?..

Bloomberg TV’ de değerli bir akademisyenimizin “büyümenin niceliğinden daha ziyade niteliğine bakılması” gerekliliğine dair yorumlarını dinlerken almışım notlarımı ve bu makalenin konusu belirmişti :

■ Kurumsal dünyamızda olduğu kadar kişisel hayatımızda hatta kariyerimizde aslında büyüme iki temel safhadan oluşur;

  1. Zamanın kaçınılmaz olarak getirdikleri, yani doğal bir “şişme” sonucu olarak görebileceğimiz çoğu zaman “niceliksel” büyüme,
  1. Nicelikselin üzerine ne kadar eklemleyebilirsek o kadar değerli olacak; sağlıklı, katma değer üreten, fırsat maliyeti düşük, gelişen ve geliştiren “niteliksel” büyüme.

İkisi çoğu zaman birbirine karışır, içiçe girer, birbirini gölgeler ve kişiyi / kurumu yanıltır, gerçeği değil serabı gösterir.

¤ Niceliksel / nümerik / sağlıksız / hormonlu / dengesiz / tek yönlü büyüme genelde çerçöpü biriktirir kapının önünde, bunu da hasıraltı etmek, halının altına süpürmek için uğraşıyor buluruz kendimizi çoğu zaman.

¤ Oysa başarmamız gereken niteliği yüksek / değer bazlı / sağlıklı / tabii / dengeli / çok yönlü büyümedir. O zaman “yükte hafif pahada ağır olan” ile devam ederiz yolumuza ve bizi diğerlerinden farklılaştıran, rekabette ve toplumsal faydada öne çıkaran da budur.

Temel soru; “ne kadar?” değil “nasıl?” dır. Ancak “nasıl?” doğru cevaplar üretebiliyorsa “ne kadar?” ın bir anlamı ve geleceği olabilir.

– Türkiye büyüyor. Nasıl? Parasal olarak, hizmet üzerinden, sanayinin katkısı düşerek, emeğe verdiği payı azaltarak. Rakamlar büyüyor ama nitelik zayıflıyor mu?!

– Şirketiniz büyüyor. Nasıl? Özsermaye eriyor, teknik iflastasınız ama farkında değilsiniz, tedarikçileriniz dahil ekosisteminiz zayıflıyor, yönetim kadro ve kurgunuza zaman ayırmıyorsunuz, kurumsallaş(a)madınız, pazar çeşitliliğiniz yok, ha bu arada zannınızca dünya sizden soruluyor.! Rakamlar büyüyor ama nitelik zayıflıyor mu?!

– Kariyeriniz büyüyor. Nasıl? Partiden, cemiyetten, klübden, patrondan, aileden vs. gelen kesintisiz destek var, ayak oyunlarında mahirsiniz, şirket içi politikalarda kilit oyuncuları tekelinize almışsınız, ilerlemişsiniz. Siz de biliyorsunuz ki normal şartlar altında size bir bakkalın kasasını teslim etmezler ama koca şirketin C-seviyesini vermişler. Rakamlar büyük ama nitelik düşük mü?!

Bu büyüme meselesini bir düşünün isterseniz.!

Selamlar;

Lütfullah Kutlu

2 Mart 2024 – Cumartesi, 20:57

About LÜTFULLAH KUTLU

Boğaziçi Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu, "İş İşten Geçmeden" kitabının yazarı, yönetim danışmanı, profesyonel yönetici, evli, çocuk sahibi, insan olma sorumluluğunun bilincine varmaya çalışan...
Bu yazı JURNALLERİM içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın